18 maart 2019 Blog, Nieuws

Graag maken we gebruikers van CamIQ Cloud services attent op het volgende:

Update TLS-certificaatverificatie CamIQ Cloud

In de afgelopen dagen is het rootcertificaat van de CamIQ Cloud Services bijgewerkt van de hostingprovider van CamIQ. Dit is een algemeen proces dat regelmatig plaatsvindt voordat het certificaat verloopt. Tijdens de huidige verlenging heeft de provider de vertrouwensketen voor het uitgegeven certificaat gewijzigd. Daarom is een update van geïnstalleerde CamIQ-systemen noodzakelijk om gebruik te kunnen blijven maken van de CamIQ Cloud Services (bijvoorbeeld voor pushmeldingen).

Om veiligheidsredenen is een verbinding met de CamIQ Cloud Services alleen mogelijk met een geldig certificaat!

Houd er rekening mee dat deze maatregel essentieel is als gevolg van de beslissing van de hostingprovider van CamIQ en dat CamIQ geen invloed heeft op dit soort beslissingen. Desalniettemin bieden we onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit voor u heeft veroorzaakt.

Om de CamIQ Cloud Services zoals altijd verder te gebruiken, kunt u kiezen uit de volgende twee opties:

Installatie met de normale CamIQ-instelling

Installatie met een patch (vereiste versie is 6.5.4)

Beide downloads zijn vanaf nu beschikbaar in de service-sectie op de CamIQ website. Naast de installatie met één van de bovenstaande opties, zijn geen verdere stappen vereist.

Voor toekomstige certificaatupdates is een geautomatiseerde procedure voor dergelijke wijzigingen opgenomen in de nieuwste CamIQ-versie.

Niettegenstaande de bovenstaande update / patch, raden we altijd aan om uw CamIQ-installatie bijgewerkt te houden met de meest recente beschikbare versie (en ook het onderliggende besturingssysteem).

Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot service@videotronic.nu of bellen met 088-2628000.

Met de CamIQ App heeft u altijd en overal toegang tot uw CamIQ-installaties. Ontvang pushmeldingen van events en bekijk live en opgenomen video beelden.

Gerelateerde artikelen