logo
support

maandag, 24 april 2023

NIEUWSARTIKEL - Croonwolter&dros verstevigt haar positie in High-End Security markt met overname Videotronic

Croonwolter&dros is verheugd om de overname van Videotronic Infosystems Nederland B.V. uit Eindhoven,  bekend te maken. Videotronic is een Nederlandse system integrator en specialist op het gebied van complexe video-beveiligingsoplossingen.

Met als motto “intelligentie door technologie” is technisch dienstverlener Croonwolter&dros aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de Industrie, Utiliteit en Infra. In onze zoektocht naar innovatie houden wij de markt nauwlettend in de gaten naar nieuwe mogelijkheden en kansen om ons dienstenpallet te verbreden. Met de overname van Videotronic , verstevigt Croonwolter&dros haar positie in de groeiende markt van grotere observatiesystemen. 

‘Wij zijn ervan overtuigd dat met name er synergie ontstaat waardoor betere, intelligentere en duurzamere oplossingen zullen worden gerealiseerd die toonaangevend zullen zijn in de markt.’, zegt René Verweij, directeur GBBS bij Croonwolter&dros. Het zijn met name die duurzame en veilige oplossingen waarmee Videotronic ervaring heeft die ons gaat helpen het groeiende tekort aan techneuten en het onnodig kilometers maken om bij een klant in het land een probleem op te lossen wat mogelijk ook gewoon op afstand geanalyseerd en hersteld kan worden.

Martin van Wijk, Directeur Videotronic die zelf de leiding houdt over Videotronic,  verheugt zich op de samenwerking en op het meerjarenplan van Croonwolter&dros om Videotronic fors te laten groeien. Vanuit die samenwerking gaan wij ook ons nog meer richten op de cybersecurity in de operationele systemen zoals die veel gebouwd en onderhouden worden in de vitale infrastructurele en industriële projecten.

Videotronic zal binnen Croonwolter&dros als zelfstandig onderdeel gehuisvest blijven in Eindhoven en zeer nauw gaan samenwerken met GBBS, de high end security integrator van Croonwolter&dros.  

Jan van Nieuwenhuijzen, binnen het MT van Croonwolter&dros verantwoordelijk voor GBBS, Technische Automatisering & Informatisering en Innovatie, geeft aan dat de overname van Videotronic aansluit bij de ambitie om versneld te groeien op het gebied van digitalisering met  oplossingen die bijdragen aan veiligheid en duurzaamheid van de samenleving en het toenemende tekort aan technisch personeel. 

Over GBBS

GBBS, als specialistisch onderdeel op het gebied van beveiligingstechnologie, binnen Croonwolter&dros is opgericht om de vitale infrastructuur van Nederland veilig te maken en vooral te houden middels technologie en de daarbij behorende specialistische dienstverlening.

Al meer dan 35 jaar realiseert GBBS beveiligingsplatformen bestaande uit: inbraakdetectie, toegangscontrole, cameraobservatie, intercom, cybersecurity, etc. die volledig door onze eigen specialisten worden ontworpen, gerealiseerd en onderhouden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Croonwolter&dros is één van de grootste in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde bedrijf van Nederland. Met 3.000 medewerkers is het actief in de markten Utiliteit, Industrie en Infra en heeft vestigingen in heel Nederland. Met intelligente technologische elektrotechnische-, werktuigbouwkundige-, automatiserings- en informatiseringsoplossingen draagt Croonwolter&dros bij aan het duurzaam presteren van haar klanten. Croonwolter&dros is onderdeel van bouw- en techniekconcern TBI.