logo
support

dinsdag, 16 november 2021

NIEUWSARTIKEL - Remote Support

Storingen oplossen en configuratie werkzaamheden uitvoeren, we kunnen het gewoon op afstand…

Traditioneel pakken we storingen op door een engineer in te plannen, een afspraak te maken met de klant of locatie beheerder en gaan vervolgens op locatie aan de slag. Maar in veel gevallen kunnen we de werkzaamheden ook heel goed op afstand doen door remote in te loggen op de systemen. En dat scheelt niet alleen in de reiskosten, in de meeste gevallen kunnen we dan ook sneller reageren, wat bij een storing aan het camerasysteem wel zo fijn is.

Veilige verbindingen

Voor het remote overnemen van onze systemen maken wij gebruik van AnyDesk. De keuze is op AnyDesk gevallen, niet alleen omdat dit pakket met zo’n beetje alle gangbare platformen kan werken (Linux, Windows, Mac OS, FreeBSD, iOS of Android) maar ook omdat er veel aandacht besteed is aan het veilig opzetten van de verbindingen met externe systemen. En we hebben het zo ingericht dat wij nooit op eigen initiatief systemen kunnen overnemen, onze klanten bepalen zelf wanneer wij toegang hebben.

Zoals gezegd: klanten bepalen zelf wanneer wij toegang krijgen tot hun systemen. Via onze website https://www.videotronicinfosystems.nl/support/ kan men de AnyDesk support tool downloaden en ons telefonisch een supportcode doorgeven. Voor de verbinding maakt AnyDesk gebruik van TLS 1.2-technologie en wordt RSA 2048 asymmetrische encryptie gebruikt om de verbinding te verifiëren.

En het is daarnaast mogelijk om AnyDesk zo te configureren dat wij vanuit ons kantoor alleen maar mee kunnen kijken. Aan de klant zijde van de verbinding kan bijvoorbeeld uitgezet worden dat wij het toetsenbord en de muis kunnen overnemen.

We kunnen behoorlijk veel zaken op afstand aanpakken. Natuurlijk kunnen we geen camera anders afstellen of schoonmaken en hardwarecomponenten als defecte disks kunnen we ook niet vervangen. Wel kunnen we bij een storing aan het systeem een uitgebreide storingsanalyse maken zodat we, mochten we toch naar de locatie moeten komen, van tevoren weten welke componenten we mee moeten nemen. En het komt steeds vaker voor dat, bijvoorbeeld in het geval van een defecte disk, we de klant op afstand begeleiden zodat deze zelf de disk kan vervangen.

En inmiddels hebben we met één van onze klanten met honderden locaties, nu een concept uitgewerkt waarbij wij het grootste deel van het onderhoud geheel remote uitvoeren. Een andere partij komt al fysiek op de locaties voor onderhoudswerkzaamheden en deze partij neemt dan de onderhoudswerkzaamheden die wij niet remote kunnen uitvoeren, zoals het schoonmaken van de camera’s, voor haar rekening. Het effect van dit concept is niet alleen een enorme kostenbesparing voor de klant, maar omdat wij niet hoeven te reizen is de belasting voor onze medewerkers ook een stuk minder.

Of het nu gaat om het oplossen van storingen, het wijzigen van configuraties of het uitvoeren van onderhoud aan de systemen, via remote support kunnen we snel en kosten efficiënt werken.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je eens van gedachten wisselen over wat wij op het gebied van service & onderhoud nog meer voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 088-2628000 of stuur een mail naar sales@videotronic.nu.