2 oktober 2019 Blog, Nieuws

Al jaren zetten we werkstations in voor onze CamIQ werkplekken

 

Die PCs moeten in staat zijn om de camera beelden helder en scherp weer te geven op beeldschermen en in sommige gevallen op complete video-walls. Daarbij bestaat in de meeste gevallen de behoefte aan werkstations die ingebouwd kunnen worden in een 19 inch kast.

 

We zien dat er steeds meer apparatuur in de 19 inch kasten komt en dat ruimte in deze kasten daardoor schaars wordt. Waren we enige jaren geleden al overgestapt van behuizing van 3 HE(*) naar behuizingen van 2 HE, zien we nu toch de behoefte ontstaan naar PCs met een behuizing van 1 HE.

 

Zoektocht

 

De zoektocht naar een werkstation dat aan al onze criteria voldoet, leverde niets op. We zijn dus zelf een werkstation gaan samenstellen op basis van een behuizing van 1HE. Voorwaarde daarbij was dat we een werkstation konden samenstellen dat inzetbaar is voor zowel CamIQ Satellite Manager als CamIQ Enterprise. Voor CamIQ Enterprise moet het werkstation zowel voor de standaard werkplek inzetbaar zijn met twee monitoren, als voor de aansturing van de CamIQ MonitorExtension modules (voor bijvoorbeeld video-walls).

Het resultaat

 

Inmiddels hebben we diverse testen gedaan en hebben we zorgvuldig de diverse componenten bij elkaar gezocht. Het resultaat is een stabiel platform in een robuuste 1HE behuizing dat standaard voorzien is van:

  • Een 8ste generatie Intel® Core™ i5 processor.
  • 8 GB RAM geheugen, uitbreidbaar tot 64 GB.
  • 120 GB M.2 SSD.
  • 1 x VGA met maximale resolutie van 1920 x 1080 @ 60 Hz.
  • 1 x DVI-D met maximale resolutie van 1920 x 1080 @ 60 Hz.
  • 1 x DisplayPort met maximale resolutie van 4096 x 2304 @ 60 Hz.
  • 1 x HDMI met maximale resolutie van 4096 x 2160 @ 30 Hz.
  • 1 x Intel® Gigabit Ethernet netwerkaansluiting.
  • Totaal 6 USB aansluitingen, 4 stuks aan de achterzijde en twee aan de voorkant.

Standaard wordt dit werkstation geleverd met Windows 10 Pro.

 

We kunnen de PC leveren met speciale inbouw rails, zodat deze ingebouwd kan worden in 19 inch kasten. De montage rails zijn leverbaar in 455 mm en 650 mm lengte, zodat inbouw in de meeste 19 inch kasten mogelijk is. Op deze manier kunnen de werkstations op een veilige locatie worden ingebouwd en kan door middel van een zogenaamde KVM-Extender zowel het video signaal als de benodigde USB-verbindingen voor toetsenbord, muis en eventueel PTZ-bediendeel doorgezet worden naar de werkplek.

Voor meer informatie over het nieuwe CamIQ Workstation nodigen wij u uit om contact op te nemen met sales@videotornic.nu of via telefoon op 088-262 8000.

 

*1HE is een standaard maat in 19 inch kasten die 1,75 inch oftewel 4,445 cm hoog is.

Gerelateerde artikelen