16 maart 2020 Blog, Nieuws

Het Coronavirus heeft ook op onze bedrijfsvoering een behoorlijke impact.

En juist in deze periode, willen we onze dienstverlening zoveel mogelijk op peil houden. Dat betekent dat wij intern een aantal maatregelen hebben getroffen en vinden we het belangrijk om jullie daar via deze weg over te infomeren.

Natuurlijk begint dat met het volgen van de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, werken onze collega’s zoveel mogelijk vanuit huis. Ons kantoor in Eindhoven is wel geopend, maar met een minimale bezetting.

We realiseren ons maar al te goed dat veel van onze klanten een vitaal object beheren of een cruciale functie in de maatschappij vervullen. Daarom stellen wij alles in het werk om ervoor te kunnen blijven zorgen dat onze service zo optimaal mogelijk is en dat we bij storingen, indien nodig, direct kunnen handelen. Met de flexibiliteit en persoonlijke service die je van ons gewend bent.

Om dit waar te kunnen maken, hebben we intern de volgende maatregelen getroffen:

  • Het merendeel van onze collega’s werkt sinds eind vorige week vanuit huis en komt alleen naar kantoor als dat strikt noodzakelijk is.
  • Al onze collega’s zijn vanuit huis bereikbaar, zowel telefonisch als via email.
  • Storingen kunnen gemeld worden via 088-2628009 of via de email: service@videotronic.nu.
  • De collega’s van de servicedienst staan vanuit huis stand-by, en kunnen dus bij storingen snel reageren, remote als dat kan, on-site als dat moet.
  • We hebben met elkaar afgesproken ook de sociale contacten in de privé sfeer zoveel mogelijk te beperken.
  • Bij ziekteverschijnselen (ook een lichte verkoudheid) blijven collega’s thuis en gaan in geen geval meer naar kantoor of naar relaties.

Indien er toch vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn gewoon bereikbaar, dat is niet veranderd. Wij denken graag met je mee. Wij rekenen op jullie begrip.

Gerelateerde artikelen