8 oktober 2013 Cases

Uniek hotel met oog voor service.

Koza Cave Hotel

 

In de middeleeuwen kwamen de eerste toeristen via de zijderoute in Capadocië langs karavanserais. Heden ten dage wordt Capadocië veel bezocht door toeristen, die de geschiedenis van dit immense gebied zelf willen beleven.
Miljoenen jaren geleden waren er actieve vulkaanbergen waar lava uit gespuwd is, die vervolgens gestold zijn.  Door wind, regen en water zijn deze lagen geërodeerd tot elfenschoorstenen en valleien.

Door de jaren heen hebben allerlei beschavingen zich hier gevestigd, waaronder de hettiten, Meden, Perzen, Romeinen, Seldjoeken en Ottomanen. Als ook nu worden deze grotten bewoond en veelal zijn hier hotels in vormgegeven. Zo ook het Koza Cave Hotel. Het heeft ruim drie jaar geduurd om de ruïne die het was om te bouwen naar het fraaie hotel dat het nu is. In totaal heeft dit hotel 10 unieke kamers. Intussen staat het hotel al enkele jaren in de top van best beoordeelde hotels van Turkije op TripAdvisor

Om het hotel te beschermen tegen ‘toeristen’ met andere bedoelingen dan gezellig overnachten hebben zij ervoor gekozen om het hotel te beveiligen met het moderne videobewakingsysteem van CamIQ. De keuze werd door de eigenaar van het hotel vooral ingegeven door de eenvoudige bedieningsmogelijkheden en de hoge kwaliteit van de beelden. Ook de mogelijkheid om beelden weer te geven op mobiele toestellen, zodat medewerkers van het hotel hun multifunctionele werkzaamheden kunnen blijven beoefenen, droeg bij in de keuze voor CamIQ.

KJJ_Turkije_20131001__MG_7792

 

KJJ_Turkije_20131001__MG_7800

 

Gerelateerde artikelen