21 januari 2020 Blog, Nieuws

Een garantie die verder gaat

Om ervan verzekerd te zijn dat de CamIQ software niet alleen gedurende het eerste jaar goed functioneert, maar ook ver na de garantieperiode, biedt Rosemann Software GmbH de mogelijkheid aan op de gekochte licenties een SMA (Software Maintenance Assurance) af te sluiten.

Deze SMA moet binnen 90 dagen na de aanschaf van de CamIQ licenties afgesloten worden en gaat dan in op de datum dat de licenties geleverd zijn.

Maar waarom zou je een SMA afsluiten?

Bij de aanschaf van een camerasysteem krijg ik immers 1 jaar garantie, dus welk risico loop ik dan?

Klopt, we geven een jaar garantie op de installatie. Maar na dat jaar, als de garantie verlopen is, kun je geen aanspraak meer maken op updates en upgrades. Het is dus na die periode niet gegarandeerd dat het systeem up-to-date is en blijft en bij problemen krijgen we ook niet zomaar meer ondersteuning van de fabrikant.

Vaak worden we gevraagd service en onderhoud aan te bieden, zodat onze klanten ervan verzekerd zijn dat het camerasysteem altijd in topconditie is. Maar in de kern kunnen we dat alleen maar garanderen als het gehele systeem ook in goede conditie is. Dat betekent dat we door de jaren heen het systeem wel moeten kunnen voorzien van de nodige software updates, voor zowel Windows als CamIQ. Komt bij dat er steeds vaker om een SLA gevraagd wordt met een responsetijd van 4 of 8 uur. Als systemen missie kritiek zijn, snappen we dat en werken we daar ook graag aan mee. Maar je kunt je afvragen wat een dergelijke SLA waard is, als er geen aandacht is voor het op orde hebben van de software.

Niet alleen willen we de software up-to-date hebben vanuit beveiligingsoogpunt, maar ook weten we op deze manier dat het systeem ook in staat is verbinding te maken met nieuwe camera’s die op de markt zijn gekomen. Niets zo vervelend als een geheel nieuw type camera te installeren om vervolgens te ontdekken dat de driver voor die camera niet beschikbaar is en de camera dus niet in te koppelen is op het camerasysteem.

Hieronder nog een overzicht van de voordelen van een SMA:

  • Gratis upgrade licenties voor nieuwe, belangrijke releases (bijvoorbeeld van CamIQ 6.x naar CamIQ 7.x) en updates binnen dezelfde versie.
  • Beschikbaarheid van CamIQ Premium ondersteuning via Videotronic.
  • Integratie van nieuwe functies.
  • Integratie van nieuwe technologieën.
  • Integratie van nieuwe hardware (bijvoorbeeld nieuwe camera modellen, aanpassing van firmware van bestaande camera modellen).
  • Compatibiliteit met nieuwe besturingssystemen.
  • Compatibiliteit met nieuwe service packs en beveiligingsupdates van de door CamIQ ondersteunde besturingssystemen.
  • Gratis omruil van de USB licentiedongel bij een defect.

Samenvattend

Vanwege de toenemende complexiteit van de CamIQ software (en software in het algemeen), zeker in relatie tot de alsmaar hogere eisen die gesteld worden aan IT-beveiliging, is het in onze ogen vanzelfsprekend geworden om bij een aanvraag voor CamIQ licenties direct ook een SMA aan te bieden en te wijzen op de voordelen ervan.

Door de SMA kunnen wij optimaal ondersteuning bieden aan onze klanten, in de wetenschap dat wij bij complexe problemen direct een beroep kunnen doen op de specialistische ondersteuning van CamIQ, mocht dat nodig zijn.

Heb je vragen over CamIQ of over de Software Maintenance Assurance in het bijzonder?

Neem dan contact op met on sop 088-2628000 of stuur een mail naar sales@videotronic.nu

Gerelateerde artikelen