5 oktober 2020 Blog, Nieuws

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan camera observatiesystemen. Daarom moeten eventuele storingen aan het systeem snel gedetecteerd en verholpen kunnen worden.

IT systemen worden steeds complexer. En hetzelfde geldt voor camera observatiesystemen. Daar waar we vroeger een vrij eenvoudige NVR (Netwerk Video Recorder) inzette om de beelden van een aantal camera’s op te nemen, worden we bij Videotronic nu steeds vaker geconfronteerd met complexe camera systemen met vele honderden camera’s en soms meer dan 20 recording servers.

En omdat camera’s steeds beter zijn geworden in het leveren van hoge resolutie beelden met veel detail informatie, ook in omstandigheden waar er maar weinig licht is, wordt ook steeds meer vertrouwd op de informatie die het camera systeem geeft.

Maar dan moet alles het wel doen natuurlijk.

Storingen

Ook al besteden we nog zoveel aandacht aan het kiezen van de juiste producten (camera’s, servers, werkstations, switches), de praktijk is dat complexe apparaten wel eens stuk gaan. Of onderdelen daarvan.

Voorbeeld is een disk in een recording server. Traditionele harddisks hebben de vervelende eigenschap dat ze stuk gaan, de vraag is wanneer….

Omdat wij al onze systemen in een of andere RAID configuratie leveren is het uitvallen van één enkele disk geen probleem, de server blijft gewoon functioneren.
Hetzelfde geldt in veel gevallen voor de voeding, ook die is vaak redundant uitgevoerd dus bij een defect aan een voeding valt de server niet meteen uit.

Maar in kritische omgevingen willen we wel meteen een melding krijgen als een disk of een voeding defect gaat, of als de server te warm wordt, of als een camera defect gaat. Kortom, we willen een melding ontvangen als een component defect gaat. In het voorbeeld van de defecte disk gaat de server wel in alarm (er gaat een LED branden en de server geeft een audio signaal) maar daar kom je pas achter als je toevallig in de buurt van de betreffende server komt.

SNMP

IT specialisten zijn al langer bekend met SNMP (Simple Network Management Protocol) en maken daar ook dankbaar gebruik van. In het kort komt het erop neer dat servers en PCs die dit ondersteunen, bij een storing een zogenaamde SNMP-trap kunnen versturen naar een SNMP management server.
Op die manier wordt de beheerder van een dergelijk systeem direct geïnformeerd over storingen.

De uitdaging ligt vaak in de kosten die een dergelijke oplossing met zich meebrengt. Veel van dit soort systemen vragen een licentie fee per aangesloten node. Hoe meer soorten meldingen je van een server wilt ontvangen, hoe meer licenties aangeschaft moeten worden en dat kan aardig oplopen in een systeem met vele honderden camera’s en disks.

CamIQ Monitoring

Wij werken altijd met vaste partners. Voor de recording servers werken wij al jaren succesvol samen met Promise Technology. En omdat we dat doen, heeft onze software partner Rosemann Software GmbH (de ontwikkelaar van ons CamIQ platform) ervoor gezorgd dat de recorder direct foutmeldingen kan doorzetten naar het CamIQ platform. We noemen dit CamIQ Monitoring> CamIQ was al in staat om zelf meldingen te genereren bij het verlies van een camera signaal, of als een vooraf ingestelde bewaartermijn van de beelden niet gehaald werd. Maar nu kunnen we dus ook hardware gerelateerde meldingen verwerken. De belangrijkste zaken die we nu kunnen monitoren zijn:
– Verlies van camera signaal (video loss);
– Niet halen van de ingestelde opnameduur;
– Logical Drive status;
– Physical Drive status;
– Fan status;
– Temperatuur;
– Voeding.

CamIQ CMS Client

Voor het kunnen weergeven van de genoemde storingen, heeft CamIQ nu een zogenaamde CMS Client.
Dit is een web client en hierin worden alle storingen en meldingen zichtbaar. Bij bijvoorbeeld het verlies van een camera signaal wordt in de client software direct duidelijk om welke camera het gaat, zodat er gericht actie kan worden ondernomen. En bij een server gerelateerde storing is meteen zichtbaar om welke server het gaat.

In diezelfde client software is het mogelijk om per event aantekeningen toe te voegen zoals acties die uitgezet zijn of welke maatregelen er (tijdelijk) getroffen zijn. Alle events, inclusief datum en tijd en wie de melding heeft verwerkt wordt in het systeem opgeslagen. Van deze gegevens kunnen vervolgens rapportages gemaakt worden.

Meer weten?

Meer weten over CamIQ Monitoring? Of eens vrijblijvend sparren over hoe onze camera observatie oplossingen een bijdrage kunnen leveren in de beveiliging van je object?
Neem dan contact met ons op via sales@videotronic.nu of bel ons: 088-2628000.

Gerelateerde artikelen