CamIQ Enterprise

CamIQ_6.x_Enterprise

CamIQ Enterprise is het centrale bediendeel binnen CamIQ Net voor middelgrote en grote videosurveillance systemen. CamIQ Enterprise biedt de operator alle functionaliteiten om op elk moment een compleet overzicht te hebben van alle aangesloten camera’s.

Uiteraard zijn daarbij zaken als gedetailleerde instellingen van gebruikersrechten en bijvoorbeeld het instellen van een zogenaamde guard tour standaard in het systeem aanwezig.

De structuur die al in de basisversie aanwezig is maakt de bediening van camera’s inclusief PTZ besturing maar ook de bediening van contact erg eenvoudig. Dit kan naar wens ook geprojecteerd worden op een plattegrond van waaruit dan de bediening kan plaatsvinden.

Uiteraard behoren ook meer specifieke functionaliteiten tot de mogelijkheden. Zo kunnen er scripts ontwikkeld worden waardoor vanuit CamIQ Enterpise middels een RS-232 aansturing eenvoudig de bediening van externe apparaten geactiveerd kan worden.

Middels de mee te leveren API zijn verscheidene aanpassingen in de toepassing mogelijk, waarbij bijvoorbeeld de API ingezet kan worden als een remote control. Zo kan het gehele systeem aangestuurd worden vanuit een security management of een facilitiy management systeem.